Fotografie z vodáckého výletu Čerčany - Týnec 18.7.2022

1 Průh výletu
Středa, 13. 7., 9:30 hodin: Dobrý den, jelikož u nás máte objednávku na zapůjčení lodí na úsek Týnec nad Sázavou – Pikovice, musíme Vás informovat o tom, že tento úsek je bohužel vzhledem k nízkému stavu vody nesjízdný. Co s tím? Jedno řešení se nabízelo - změnit trasu. Proto se z vodáckého výletu Týnec - Pikovice stal vodácký výlet Čerčany - Týnec.
Většina účastníků dorazila v neděli 17. 7. do kempu Čerčanská koupadla, kde mimo jiné proběhl společenský večer u táborového ohně.

Obr. 1 Společenský večer v kempu

V pondělí ráno dorazil zbytek, vyzvedli jsme si vybavení na vodu a mohli jsme vyrazit vstříc dobrodružství.

 

Obr. 2 Předvýjezdové přípravy

Hned u kempu nás čekal první jez, který bohužel nebyl sjízdný.

Obr. 3 Zdolávání prvního jezu

Poté jsme pokračovali přibližně 4.3km, až jsme dorazili k jezu Městečko.

 

Obr. 4 Překonání jezu Městečko

Dalším jezem v pořadí byl jez Nespeky, kousek za kterým jsme zastavili a zašli se občerstvit do tamější restaurace. Dále cesta pokračovala v poklidném duchu.

 

Obr. 5 Vybrané snímky z výletu

V závěru jsme pokořili ještě jez Brodce a po krátkém voleji dorazili do kempu v Týnci nad Sázavou, kde byl vodácký výlet zakončen lehkým protažením bicepsů při vytahování lodí z vody a jejich následném vracení Bisportu.
  

Obr. 6 Jez Brodce

2. Poděkování

Děkuji všem účastníkům za skvělou akci, panu doktoru Petruchovi a panu doktoru Hlinovskému za pomoc s realizací akce. Zbytek fotek z výletu naleznete zde