Další ročník Sázava s Kybernetikou a robotikou: Vodácky výlet Týnec - Pikovice (3.8.2021)

Úterý, 3. Srpen 2021 - 9:00
Chcete se bavit se spolužáky i učiteli, poznat nové kamarády nebo si prostě jen užít vodácký výlet?

Sázava s Kybernetikou a robotikou: Vodácky výlet Týnec - Pikovice

Chcete se bavit se spolužáky i učiteli, poznat nové kamarády nebo si prostě jen užít vodácký výlet? Přihlaste se nejpozději do 29. července do uvedeného registračního dotazníku

Důležité informace
Úsek je vhodný i pro vodácké začátečníky, ale předpokládá se jistá plavecká zdatnost (loď se poměrně snadno převrhne...).
 
Formulář je závazný, pokud se rozhodnete nedostavit se na tuto akci, je potřeba to napsat nejpozději do čtvrtka 29.7.2021 do 10:00 na email jedné z kontaktních osob, které jsou uvedeny níže. V případě, že nepřijedete a nedáte to vědět, budete znevýhodněni při uspořádání dalších podobných akcí (když bude více zájemců na danou akci, budete odmítnuti), dále budete muset uhradit půjčení lodě, pokud za sebe nenajdete náhradu.
 
Volných pouze 28 míst.
 
Ukázka časti splavu Sázavy
 
Jak se tam dostaneme?
Výlet je možné si naplánovat dvěma způsoby, které se liší příjezdem na místo startu:

A) Varianta bez stresu - příjezd do Týnce si naplánujte na pondělí (2. 8. 2020), postavte si stan (k dispozici kemp viz https://www.bisport.cz/tynec-nad-sazavou?id=9), podívejte se na hrad, zajděte si na večeři a přespěte do úterý. Firma Bisport nabízí službu převoz zavazadel(30 - 50 Kč), takže stany nebudete muset vláčet v lodi.

B) Příjezd na místo v úterý, v den výletu - odjezd z Prahy je možný v úterý brzo ráno s následným přestupem z vlaku přímo na loď. Z Prahy hl.n. jede vlak v 6:54 a v 8:15 dorazí do Týnce nad Sázavou. Jinak je samozřejmě možné auto, u kempu by mělo být k dispozici parkoviště.
 
Cesta po vodě
V 9:00 ráno je sraz před firmou Bisport, kde si budeme půjčovat lodě. Předpokládaný typ lodě je Vydra a součástí jsou dvě pádla, barel, a dvě vesty (mimo bezpečnostní funkce se dají dát pod zadek a hřejí v případě nepříznivého počasí). Odjezd z Týnce po vodě je plánovaný kolem 9:30 a předpokládaná doba sjezdu je kolem 5 hodin. Tj. příjezd do Pikovic kolem 15:00. Po cestě nás čeká několik jezů, jejichž vyobrazení a doporučený způsob překonání je zobrazen ve fotopříloze. Minimálně jeden jez se přenáší.
 
 
Ilustrace jezu počas splavu: Týnec = 8, ..., Pikovice = 0
 
 
Cesta zpátky
Vlak z Pikovic – stanice vlaku: Petrov u Prahy
 
Organizace
Půjčovné lodí hradí Katedra řídicí techniky. Kontaktní osoby, organizace: Petr Ježek (jezekpe7atfel [dot] cvut [dot] cz) a Vojtěch Petrucha (petruvojatfel [dot] cvut [dot] cz).